Týmový koučink
Pro týmový koučink je důležitá partnerská atmosféra, která podněcuje otevřenost, upřímnost a aktivitu všech členů týmu. Využívá synergii, která v této skupině vzniká – jednotliví členové se inspirují navzájem, sdílejí a dochází tak k násobení energie. Koučink pomáhá zlepšovat vztahy uvnitř týmu, posiluje jeho výkonnost, loajalitu, zodpovědnost a proaktivitu.
Jak probíhá spolupráce?
Před týmovým koučinkem je třeba vyjasnit zadání a očekávání klienta. Týmový koučink je vhodný pro skupiny od 2 do 12 osob. Výstupem ze setkání je souhrnný zápis pro klienta. Týmový koučink je efektivní i jako jednorázové setkání, které pomůže
k ujasnění určitého tématu, či oblasti.
V jakých oblastech je možné týmový koučink využít?
Týmový koučink je užitečný především pro lidi působící v rámci jednoho oddělení, projektu či pracovní skupiny. Často se stává součástí teambuildingových aktivit, může však být využit i samostatně. Je vhodný pro všechny úrovně pracovních pozic. Týmový koučink se osvědčuje především pro zavádění změn, řešení výjimečných situací ve firmě či pro komunikaci nepopulárních opatření. Příklady:
- Zlepšení vztahů s kolegy
- Přístup k podřízeným / nadřízeným
- Komunikace obecně
- Zvládání extrémní zátěže
- Ujasnění si firemní vize